7 مشکل تجربه کاربری ویندوز8 که منجر به شکست آن در بازار شد

ویندوز 8

در این پست، نگاهی میکنیم به چندتا از مشکلات تجربه کاربری ویندوز8 که منجر به شکست آن در بازار شد. (درحالیکه نسخه قبلی آن، یعنی ویندوز 7 بسیار در بازار موفق بود!)

۱- به قول سایت nngroup (که از سابقه داران حوزه طراحی تجربه کاربری هستند) ویندوز۸ بجای اینکه محیطی برای تولید محتوا باشد، محیطی برای مشاهده محتوا بود! درحالیکه برای مشاهده محتوا، موبایل و تبلت ها وجود داشتند.

سیستم عاملهای دسکتاپ معمولا محیطی برای تولید انواع محتوای صوتی، متنی، ویدیویی و غیره به حساب میان و اکثر کاربرد موبایل ها و تبلت ها، مصرف کردن محتوا (مشاهده) است. اما ویندوز 8 جایگاه واقعی خودشو گم کرده بود.

۲- ویندوز۸ امید داشت تا هم روی PC و هم روی تبلت‌ها اجرا بشه و برای یکپارچگی اون با تبلت ها، طبق MetroUI برنامه ها رو فول‌اسکرین اجرا می کرد و این یعنی یک پنجره در هر لحظه (نه چند پنجره). ویندوز اسمش دیگه اشتباه بود!! چون نمیشد چند تا پنجره رو همزمان روی صفحه مشاهده کرد. و بقول سایت nngroup باید اسمشو از windows به window تغییر می دادن!

win8 full screen apps

۳- فول اسکرین شدن برنامه ها یکی از کانسپت های اصلی ویندوز را زیر سوال بود:‌ دکمه close (همون ضربدر بالا سمت راست صفحه) دیگه وجود نداشت! و مثلا بابای من برنامه weather ویندوز۸ رو باز میکرد و shit ! دیگه نمی دونست چجوری باید اونو ببنده ! (استانداردها رو بی فکر تغییر ندید)

No close button

۴- یک بام و دو هوا! در ویندوز۸ آیکون کنترل‌پنل کجست؟ روی دسکتاپ هست؟ خیر. اما وقتی اکسپلورر رو باز می کردید و میزدید روی گزینه دسکتاپ، اونجا بود! اگه تو پوشه Desktop هست خوب چرا واقعا اونو روی دسکتاپ نشون نمیدی؟ این دسکتاپ با اون دسکتاپ فرقی داره؟!!

۵- یکی از بهترین ابداعات مایکروسافت، دکمه start (شروع کن!) بوده. شاید امروز این دکمه برای شما عادی جلوه کند. اما در زمانی که اولین سیستم عامل ویژوال عرضه شده بود، برای خیلی از کاربران محیطی گیج کننده داشت و کاربران نمی دانستند از کجا باید به سراغ برنامه ها بروند و چه کنند. در آن زمان، این دکمه بسیار راهنما بود. از اینجا شروع کن!‌

در ویندوز۸ این دکمه برداشته شد و عملا هیچ آیکن راهنمایی به جاش روی دسکتاپ نبود! و خیلیا گیج میشدند که برنامه ها کجا رفته اند!

Windows 8 Desktop

۶- خیلی از بخشهای ویندوز۸ شامل آیکون هایی بود که مشخص نبود فقط برای قشنگی اونجا هستند یا میشه روشون کلیک کرد و وارد یه چیزی شد. مثل همین آیکن های نوتیفیکیشن:

(میان آیکون ها و لینک ها و چیزهایی که قابل کلیک نیستند، تمایز ایجاد کنید)

۷- عدم استفاده مناسب از white space در طراحی: فاصله بین آیکون ها (مثلا در رابط کاربری آی‌پد) باعث ایجاد حس آرامش در کاربر میشه و از شلوغی صفحه کم میکنه. ولی در ویندوز۸ همه چیز بهم چسبیده بود. انگار جا کمه!‌ 

توجه کنید که فضای خالی، امروزه خودش یک المان طراحی محسوب میشه.

درسی که من از شکست ویندوز۸ در بازار گرفتم اینه که حتی اگر مایکروسافت هم باشید و محصولی تولید کنید که استاندارد طراحی نشده باشه، علیرغم تبلیغات میلیاردی شکست میخوره و باید جمعش کنید. امروز شما بی رقیب نیستید و کاربران هم مجبور نیستند با هر محصول چرتی کنار بیان :)‌

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *