
نسخه جدیدی از سرویس پرشین بلاگ بر روی سایت این سرویس دهنده ارائه شده که امکانات بسیار متنوع و جدیدی رو برای کاربران فراهم میکنه. این پروژه چیزی حدود یکسال بطول انجامید و روز (22 بهمن 1386) بصورت نسخه بتا بر روی سایت پرشین بلاگ فعال شد. در این مطلب سعی می کنم بخشی از اتفاقاتی که حاصل این طراحی مجدد هست رو خدمت شما عرض کنم.
افرادی که روی این پروژه کار کردند با مسئولیت هاشون :
- راد دانش (مدیر تولید و پیاده سازی): مسئول پیاده سازی نرم افزاری شامل صفحات داینامیک ، بانک اطلاعاتی ، نوشتن وب سرویس ها و ایجاد الگوریتم های بهینه سازی جهت کنترل راندمان سرورها
- حسین شرفی : مسئول طراحی تجربه کاربری UX سایت ، تجزیه و تحلیل کلی و جزئی خصیصه های مورد نیاز یک سرویس وبلاگ، و بررسی روشهای ممکن جهت پیاده سازی
- محمد آرین : طراحی گرافیک صفحه اول پرشین بلاگ (ایشون مدیر تیم هنری سیرنگ هستند که بصورت موازی با تیم پرشین بلاگ همکاری داشتند)
- پارسا فاتحی: پیاده سازی front end پرشین بلاگ
- آیدین مصطفی زاده : مسئول تامین و نگه داری سرور ها
ایدئولوژی ما در طراحی
با توجه به غیر استاندارد بودن سرویس های وبلاگ داخل کشور، در طراحی نسخه جدید پرشین بلاگ، تمرکز من و سایر اعضای تیم، هماهنگی کامل سرویس پرشین بلاگ با سرویس های وبلاگ نویسی بین المللی از جمله بلاگر و وردپرس بوده تا بتوانیم سرویسی هماهنگ و قابل رقابت با سرویس های خارجی عرضه کنیم.
برای رعایت استانداردهای بین المللی ، ما ناگزیر از پیاده سازی سرویس هایی بودیم که تاکنون در سرویس های داخلی بصوت یکجا عرضه نشده بود .
از جمله این سرویس ها :
- امکان به روز رسانی وبلاگ با استفاده از نرم افزار Windows Live Writer or MS Word
- زیبا سازی آدرس های پست ها (blogname.persianblog.ir/post/21)
- دسته بندی مطالب وبلاگ با استفاده از تگ ها بجای پوشه ها
- نمایش تگ ها در ادامه آدرس وبلاگ بصورت یونیکد (مانند ویکی پدیا) جهت ایندکس بهتر در موتورهای جستجوگر
- امکان Customize کردن قالب ها توسط وبلاگ نویس، بدون نیاز به دانش کدنویسی
- امکان اعطای سطوح مختلف دسترسی به نویسندگان وبلاگ های گروهی
- و چندین امکان کوچک و بزرگ دیگر که شاید برای یک کاربر معمولی چندان ملموس نباشد، اما برای وبلاگ نویسان حرفه ای ابزاری کارآمد محسوب میشود.
به فکر گرافیست ها و طراحان قالب ها نیز بوده ایم:
تعیین تگ ها ، نوع پابلیش آنها و منطق اجرای هرتگ یکی از وظایفی بود که بر دوش من بود و تجزیه و تجلیل آنها وقت نسبتا زیادی از من گرفت، شاید هم من وقت زیادی روی آنها گذاشتم. اما نتیجه برایم رضایت بخش بود. در تگ های قالب های پرشین بلاگ نکاتی هست که دانستن آن برای طراحان قالب ها لازم و برای وبلاگ نویسانی که مایلند گاهی دستی به قالب خود بزنند مفید است.
– تا جای ممکن سعی شده است تا از تعریف تگ های غیرضروری و با نام و شکل های جدید خودداری شود تا طراحان قالب زیاد درگیر یادگیری تگهای جدید جهت طراحی قالب نشوند.
– امکان تغییر رنگ تولبار بالای وبلاگ ها جهت هماهنگی هر چه بیشتر با قالب در بخش ویرایش کد قالب قرار گرفته است. کافیست طراحان قالب، هنگام معرفی کد قالب، یک کد رنگ هگزادسیمال نیز برای رنگ تولبار معرفی کنند تا کاربران رنگ مورد نظر طراح را به تولبار اعمال کنند.
– شما برای طراحی یک قالب پرشین بلاگ، فقط نیازمند طراحی یک صفحه HTML هستید. با توجه به اینکه طراحی کردن صفحات جداگانه برای ایجاد یک قالب واحد، وقت طراحان را بسیار میگیرد، سیستم قالب پرشین بلاگ را طوری طراحی کرده ایم که طراح با ایجاد یک صفحه html ، امکان تعبیه تمام المان ها و تگهای مورد نیاز جهت ایجاد صفحات مختلف وبلاگ را داشته باشد.
– قالب هایتان را customizable طراحی کنید: پرشین بلاگ امکانی را در سرویس خود قرار داده که کاربران بتوانند بدون دانستن زبان HTML ، قالب وبلاگ خود را مطابق میل خود در آورند. چیزی شبیه به بخش تغییر قالب صفحات کاربران YAHOO 360! که امکان تغییر رنگ، فونت ، سایز، عکس هدر و عکس بکگراند رابرای کاربران فراهم میکند.