اهمیت اموجی ها در متن کاوی

اموجی ها در

در کاوش اطلاعات توسط موتورهای متن کاو یا در هنگام تحلیل داده های متن (مثلا توییتهای یک فرد در توییتر)، هر چیزی که در متن وجود دارد می تواند اهمیت داشته باشد و نادیده گرفتن آنها، بخشی از متن را غیرقابل تحلیل میکند. یک نقطه ،‌یک ویرگول و یا خط تیره میتواند معنای متن را عوض کند. در این میان اموجی ها نیز به متن راه پیدا کرده اند و امروز شما می توانید حتی در هنگام ارسال پیامک، از اموجی ها استفاده کنید.

یک اموجی: بیش از یک کاراکتر یا حتی کلمه است

جدیدترین چالش متن کاوی، درک اموجی ها در متن است (البته توسط نرم افزار. وگرنه شما که می فهمید مسلما). هر اموجی، خودش بیانگر یک حالت در ظاهر و احساسات فرد نویسنده است😳. اما اینکه شما چه اموجی ای را در چه متنی به کار ببرید نیز می تواند منجر به تغییر معنای اموجی مورد نظر شود. همچنین آخرین جمله ای که قبل از قراردادن اموجی گفته اید، می تواند در ترکیب با معنای اموجی، منجر به ایجاد معنای جدیدی شود و این امر چالش های بسیاری برای درک معنای متن های اموجی دار برای نرم افزارها فراهم آورده است.

مثلا: این سه متن با اموجی های گوناگون در انتهای جمله، میتونن معانی مختلفی برای شنونده داشته باشند. وقتی کاربر با دوستش این چت را مینویسد، دوست او متوجه منظور او میشود. مثلا در دومی، احتمالا کاربر اصلا به دانشگاه نمی رود) اما درک این مفهوم برای نرم افزار بسیار سخت و پیچیده است.

  • امروز حتما میرم دانشگاه 😩
  • امروز حتما میرم دانشگاه😜
  • امروز حتما میرم دانشگاه🤥

دکمه لایک فیسبوک: اموجی به جای “فعل”

دوسال پیش شایعه شده بود که فیسبوک به فکر اضافه کردن دکمه Dislike در کنار دکمه Like است. همان موقع هم میشد حدس زد که فیسبوک چنین کاری نخواهد کرد. چون Dislike نوعی ابراز نفرت است و فیسبوک که تحقیقات جامعه شناسی زیادی قبل از هرگونه تغییری انجام می دهد، کاری نمیکند که با عرف های جامعه مدنی سازگار نباشد. (در یک جامعه مدنی سالم، قرار نیست از هر چیزی که بدمان می آید ابزار انزجار کنیم، زیرا در آن صورت سنگ روی سنگ بند نمی شود، بلکه فقط می توانیم از چیزی که خوشمان میاید طرفداری کنیم و فیسبوک نیز این قاعده را در هنگام قراردادن دکمه لایک مدنظر قرار داد.)

دکمه لایک فیسبوک

طراحی مجدد دکمه لایک و درک احساسات کاربران

سال گذشته یکی از بزرگترین تغییراتی که فیسبوک در دکمه Like ایجاد کرد، جایگزین کردن آن با شش اموجی متفاوت بود که هر کدام از آنها می تواند احساس شما را نسبت به مطلب مورد نظر بیان کند. انتخاب فقط 6 اموجی از بین صدها اموجی، کار سخت و پیچیده ای بوده و تحقیقات زیادی روی آن انجام شده است. این شش اموجی ، حداقل تعداد اموجی است که می تواند اکثریت روحیات کاربران را پوشش دهد. انتخاب این اموجی ها از روی اصلی ترین احساسات انسان که در روانشناسی بعنوان احساسات پایه شناخته میشوند برگرفته شده است.

طراحی اموجی در تجربه کاربری

با این دکمه جدید، فیسبوک راحت تر می تواند احساسات شما را درباره یک مطلب خاص در فیسبوک دریافت کند و در طولانی مدت، شما را بهتر از خودتان می شناسد و می تواند کم کم احساسات شما را درباره بقیه مسائل نیز حدس بزند. و شناختن روحیه شما، یعنی نمایش محتوای سفارشی شده به شما و درآمد بیشتر برای فیسبوک.

تغییرات دکمه لایک توییتر

توییتر در سال 2015 بود که دکمه Star را به شکل قلب تغییر داد که به نظر من کار خوبی بود، ولی کافی نبود. اما از آنجایی که فرهنگ این سایت، روی مینیمال بودن میچرخد، شاید ترجیح دادند که فقط از یک دکمه برای ابراز احساسات استفاده کنند و نه بیشتر:

تغییر دکمه لایک فیسبوک و توییتر، درک بهتری به این دو شبکه اجتماعی از احساس شما نسبت به متن می دهد. اما چالش اصلی داده کاوی، تعیین تکلیف اموجی ها در میان متن است. متن هایی که شما در فیسبوک، توییتر ، کانال تلگرام و یا حتی در وبلاگتان می نویسید و دارای اموجی هستند، می توانند توسط موتورهای متن کاوی جستجو شوند تا معانی هر جمله استخراج شود. و نقش اموجی ها در این میان بسیار تعیین کننده است. زیرا گاهی ما به جای بیان یک عبارت یا جمله مثل “آه چه بد” فقط یک اموجی می گذاریم.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه، می تواند سرچ کوتاهی در گوگل با عناوینی مانند Emojis in text mining انجام دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *